' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

♥ panglima tersohor ♥

Thursday, July 5, 2012

Doa..


Ramai yg kena santau makanan melalui Kedai-kedai makan yg meletak santau pelaris...
baca 7x "bismillah allazi la yadhurru"
ketika hendak makan,,
boleh pecah bekas makanan yg ada santau tu....

بِسْمِ اللَّهِ الَّذِي لَا يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْءٌ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ

(Bismillahil Lazi La Yadhurru Ma'as Mihi Shai Un Fil Ardhi Wala Fis Sama I Wahuwas Sami Ul Alim)


Ertinya: Dengan Nama Allah yang tidak akan memberi mudarat bersama namaNya sesuatu apa pun di langit dan di bumi , dan dialah yang Maha Mendengar dan Maha Melihat.

Sesiapa yang membaca doa ini apa-apa pun tidak akan dapat memberi mudarat padanya (Sunan Abu Dawud, al-Tirmidhi, IBn Majah dan Musnad Ahmad..
.reenaiman...

1 comment:

abiwan said...

salam,,

saya ternampak awk nak tau mcm mana letak Free Online User kat sebelah atas tu..

nak tau tengok sini

http://amaturdesign.blogspot.com/2012/07/status-online-user-kat-atas-blog-guna.html

apa pun, saya dah follow awk juga =)

kalau nak tau apa2 tutorial, boleh tanya kat saya.. kita leh sama2 belajar =) ..

jumpa lagi.